Policijski službenici – motociklisti spremni za novu moto sezonu

imp

Policija Motori Poligon 3

Nakon zimske pauze, te nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta, a uoči još jedne moto sezone na prometnicama naše županije očekuje se povećan broj vozača mopeda i motocikala u prometu na cestama.

 

Prije početka intenzivnije sezone vožnje službenih motocikala, a kako bi policijski službenici što vještije i sigurnije ušli u novu moto sezonu, te u cilju što kvalitetnijeg nadzora i regulacije prometa, policijski službenici motociklisti PU sisačko – moslavačke prošli su obuku, odnosno trening vožnju.

 

Policija Motori Poligon 1

Policijski službenici su s motociklima na prostoru poligona HAK-a u Kutini izvršili trening vožnju spretnosti. Tom prilikom prezentirane su sigurne tehnike vožnje u različitim prometnim situacijama s kojim se vozači motocikala inače susreću u prometu (tzv. slalom vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak sa motocikla).

 

 

Nakon vožnje spretnosti, policijski službenici izvršili su početnu vožnju obilaskom centra grada Kutine te šireg područja prometnica koje pokriva PU sisačko-moslavačka (Kutina – Novska – Jasenovac – Hrvatska Kostajnica -Sisak – Popovača – Kutina). Svi policijski službenici pokazali su izuzetnu zainteresiranost i volju za vožnju službenim motociklima.

 

Policij Motori Poligon 2

 

„Pozivamo sve vozače motocikala i mopeda da i sami prije izlaska na prometnice obnove vještinu vožnje motocikla, jer se upravo na početku sezone zbog nepripremljenosti vozača, ali i vozila, dogodi najviše prometnih nesreća u kojima stradavaju motociklisti.
Apeliramo i na poštivanje prometnih propisa, a posebno onih koji se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, obvezu nošenja zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige.
Također i ostalim sudionicima u prometu skrećemo pozornost na pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, te ih pozivamo na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja, prestrojavanja i zaustavljanja, odnosno na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.“, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

najčitanije