Policija uhvatila pet krijumčara stranih državljana

imp

Policija 2

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su od 15. do 18. listopada proveli pet odvojenih kriminalističkih istraživanja nad nekoliko osoba koji su prevozili strane državljane koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

 

Naime, od nedjelje, 15. listopada pa do srijede, 18. listopada policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta na području Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su pet odvojenih kriminalističkih istraživanja nad pet osumnjičenika, za koje se sumnja da su prevozili veći broj stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 

Svi su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije