Policija uhvatila krijumčare migranata

Policija 2

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u razdoblju od 3. do 5. svibnja, na području PU sisačko-moslavačke u četiri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad trojicom bosanskohercegovačkih državljana, državljaninom Moldavije i državljaninom Poljske koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 

U jednom od događaja, osumnjičeni je nakon što je uočio policijsku patrolu, iskočio iz vozila i dao se u bijeg, no policijski službenici su ga sustigli i uhitili.

 

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je državljanin Moldavije prijavljen i za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

najčitanije