Policija poziva na dragovoljnu predaju oružja, eksplozivnih sredstva i streljiva bez sankcija

imp

Manje Oružja Manje Trgedija

Sisačkoj policiji građanin je 4.srpnja, dragovoljno predao automatsku pušku, 15 spremnika i 1186 komada raznog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

 

To je samo jedna u nizu dragovoljnih predaja koje je od 1.siječnja pa do 30.lipnja zabilježila PU sisačko – moslavačka. U tom periodu su im kroz kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ građani dragovoljno predali slijedeće količine oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava:

 

 

Vatreno oružje

 

Kategorija “A“

Automatsko – 17 komada
Rasprskavajuće – 133 komada (ručne bombe – 62, mine – 22, ostalo – 49)

 

Kategorija „B“
Dugo i kratko vatreno oružje – 5 komada (repetirajuće – 3, poluautomatsko – 2)

 

 

Kategorije “C“ i “D“ – 6 komada

Streljivo – 13.389 komada
– za dugo oružje – 13.035 komada
– za kratko oružje – 354 komada

Eksplozivi – 9,1 kilogram

Pirotehnika – 16 komada

 

 

„Zahvaljujemo građanima koji su odlučili svoj dom učiniti sigurnijim te poziva sve one koji još posjeduju oružje ili streljivo da ga bez ikakvih sankcija predaju policiji.
Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.
Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje.“, poručuju iz PU sisačko – moslavačke.

najčitanije