Policija na području Gline uhvatila Rumunja koji je krijumčario strane državljane

Policija Rotirka

U subotu, 19. kolovoza, u večernjim satima policijski su službenici na području Gline, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, zaustavili automobil rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Rumunjske, a u vozilu se nalazilo i šestero stranih državljana. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma vozač je uhićen, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozio šestero stranih državljana do Zagreba.

 

Tijekom postupanja policije strani su državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

 

Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

najčitanije