Polaganjem kamena temeljca počeli radovi na rekonstrukciji bolnice

ibb

261020211635246133.jpeg

Ugrađivanjem povelje o gradnji u temelje budućeg središnjeg paviljona, obilježen je početak radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice ”Dr. Ivo Pedišić” Sisak. Radove na projektu vrijednom 106 milijuna kuna, koji podrazumijeva izgradnju objekta za hitni bolnički prijem i dnevnu bolnicu, izvodit će Presoflex gradnja d.o.o. Požega, a rok za dovršetak gradnje je početak 2020. godine.

”Ovo je povijesni dan za našu bolnicu. Polaganjem kamena temeljca započinje novo vrijeme Opće bolnice Sisak, naime, nova zgrada središnjeg paviljona sadržavat će oko 8.400 kvadratnih metara novog bolničkog prostora u kojem će biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevna bolnica, laboratorijski odjel i odjel hemodijalize. Cijeli kompleks bit će povezan sa zgradom nove Interne i zgradom Kirurgije zatvorenim prostorom.”, pojasnio je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović , dodajući kako je središnji paviljon veliki dobitak prvenstveno za hitne pacijente jer objedinjeni hitni prijem, kojeg bolnica trenutno nema, je mjesto na kojem se obavlja i primanje i obrada pacijenta i zbrinjavanje svih hitnih bolesnika na jednom mjestu bez obzira na uputnu dijagnozu i bez dosadašnje potrebe da se bolesnike šalje na više lokacija.

”A nakon kompletne dijagnostičke obrade, liječenje će se moći nastaviti u istoj zgradi, u prostoru dnevne bolnice” – napominje Dujmenović.

najčitanije