Pokrenuta inicijativa za otvaranje obrtničkog naselja u Petrinji

imp

U petrinjskoj ulici Sajmište mehanizacija Hrvatske vojske priprema teren za buduće kontejnersko naselje. U njemu će biti smješteni svi koji su trenutačno u vojarni i školi.
U njemu će se naći mjesta i za obrtnike s petrinjskog područja koji su stradali u potresu, rekao je Stjepan Panežić, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja – Glina – Topusko. Inače Udruženje broji ukupno 505 obrta, od čega 300 u Petrinji.
„U samoj Petrinji u centru grada imamo oko 60 obrtnika čije su radnje kompletno uništene i koji vjerojatno nekoliko narednih godina neće moći tamo raditi. Trenutno smo pokrenuli akciju da se organizira jedno obrtničko naselje, to se već počelo graditi u Petrinji na Sajmištu gdje bi mogli smjestiti te obrte da jednostavno ljudi ne odu iz grada, jer će početi odlaziti na neka druga područja i teško više da ćemo ih moći vratiti nazad. Što se tiče proteklih dana, tu smo imali 10-tak udruženja obrtnika, ljude koji su pomagali u sanaciji krovova. Negdje smo oko 150 do 170 kuća i dimnjaka sanirali u tom vremenskom razdoblju od nekoliko dana“, rekao je Panežić.

najčitanije