Poduzetnički krediti – jedinstvena kreditna linija u Hrvatskoj

sisakportal-hr

271020211635294442.jpeg

Županijski sustav poticaja u sklopu projekta „Poduzetnički krediti“, za ovu godinu sadrži ukupno 11 poticajnih mjera, a Proračunom je planirano 12 milijuna i 250 tisuća kuna.

“Kada smo odlučili da idemo s novom kreditnom linijom, odlučili smo da ona bude posebna i jedinstvena u cijeloj Republici Hrvatskoj, kako bismo na taj način, ne samo poduzetnicima ove županije omogućili povoljne uvjete, nego da ovakva poticajna mjera nude motivirajuća i za investitore iz drugih dijelova Hrvatske, a i inozemstva”, rekao je Marijan Belošević, županijski pročelnik Odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam.

Županica Marina Lovrić Merzel napominje da je ovo jedinstvena kreditna linija u Hrvatskoj: “U ovim okolnostima u kojima smo se našli svi zajedno u Hrvatskoj – u padu industrijske proizvodnje, u velikom broju nezaposlenih, naša županija je još uvijek jedna od tri županije koja ima suficit u vanjskoj trgovinskoj proizvodnji, a najmanji broj zatvaranja obrta u Hrvatskoj je upravo u našoj Sisačko – moslavačkoj županiji”.

Poduzetnicki krediti - SMZ - 02

U ovom projektu partnerski sudjeluje 13 gradova i općina i 11 poslovnih banaka koje su omogućile 100 milijuna kuna kreditnog fonda za korisnike kredita. Minimalni iznos kredita je 50 tisuća kuna, a maksimalni ovisi o kreditnoj sposobnosti i ograničenjima iz Zakona o državnim potporama. A ovaj je projekt poseban po tome što će Sisačko-moslavačka županija za subvenciju kamata izdvojiti ukupno 3% za proizvodne, a 2% za ostale prihvatljive projekte.

Sve informacije o natječaju mogu se naći na službenim stranicama županije www.smz.hr.