„Poduzetnički krediti 2016.“

sisakportal-hr

261020211635269635.jpeg

Jedna od staretških grana razvoja naše županije je i gospodarstvo. Kako bi potaknuli njegov razvoj unatrag nekoliko godina Županija vrlo uspješno provodi projekt Poduzetnički krediti kojima kroz male kamatne stope poduzetnicima nudi povoljnu kreditnu liniju.
To je samo jedna od osam poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom ove godine.
Cilj projekta, u koji je uključeno 6 poslovnih banaka je omogućavanje povoljnih poduzetničkih kredita u svrhu jačanja konkurentnosti postojećih poduzetnika, poticanje novih investicija, te refinanciranje nepovoljnih kredita iz proteklog razdoblja. Sredstva su namijenjena ulaganju u poslovne objekte, kupnji opreme i zemljišta u svrhe poduzetničke aktivnosti, a čak do 30 % sredstava može biti upotrijebljeno kao obrtna sredstva.
Ukupna su sredstva kreditnog fonda 100 milijuna kuna, a uz subvenciju Županije i jedinica lokalne samouprave konačna kreditna kamata za poduzetnike u proizvodnim djelatnostima spušta se na iznimno povoljnih 1 %, uz poček od dvije godine i rok otplate do 10 godina.
Najniži iznos kredita je 50 000 kuna, a najviši nije određen, nego ovisi o kreditnoj sposobnosti poduzetnika.
Natječaj je otvoren jučer, 3. svibnja i traje sve do 12. prosinca 2016. godine, a među očekivanim efektima kreditne linije za koju već vlada veliko zanimanje poduzetnika su novo zapošljavanje od 305 osoba, te, kroz refinanciranje, opstojnost još 308 radnih mjesta.
Više informacija na službenim stranicama Županije.

najčitanije