Poduzetnički impuls 2015. predstavljen županijskim poduzetnicima

imp

Sisačko-moslavačka razvojna agencija SIMORA zajedno sa Ministarstvom poduzetništva i obrta organizirala je predstavljanje Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015. za našu županiju.
Prvi ciklus javnih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz tog Programa očekuje se do kraja ožujka. Poduzetnički impuls za ovu godinu ima tri osnovna programa. Prvi je program za mikro i malo poduzetništvo i obrt za koji je predviđeno gotovo 119 milijuna kuna. Drugo programsko područje temelji se na Operativnom programu konkurentnost i kohezija, a riječ je o sredstvima iz EU fondova ukupne vrijednosti 3,89 milijardi kuna. Na kraju kroz „Lakši pristup financiranju“ Ministarstvo poduzetništva i obrta planira uložiti gotovo 370 milijradi kuna.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
„Radi se o 33 programa, odnosno mjera koje se protežu od onih za najmanje poduzetnike sa jednim ili dva zaposlena, za one koji tek počinju posao, pa sve do onih najozbiljnijih projektata koji iznose 20,30 ili 40 milijuna kuna, gdje bespovratno možete dobiti do 15 milijuna kuna što je veliki iznos. To će pomoći ljudima da jednostavnije pokrenu posao, da ga prošire i vjerujem kako će to biti velika ppomoć.“ – kazao je resorni ministar Gordan Maras prilikom predstavljanja Programa u Sisku.
Više informacije možete pronaći klikom na: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=3096

najčitanije