Poduzetnička zona Marof Lekenik spremna za poduzetnike!

nn

Izgradnja projekta Poduzetničke zone Marof Lekenik, “pokretača lokalnog razvoja“, počela je prije dvije godine. Vrijednost ove investicije, koja se gotovo u cijelosti financira sredstvima EU fondova je 32 milijuna kuna, a nešto više od 5 posto investicije osigurala je općina Lekenik uz financijsku pomoć Sisačko-moslavačke županije.
“Ovo je najmodernija i najbolje opremljena poslovna zona i vjerojatno će zbog blizine autoceste i lokacije na kojoj se nalazi vrlo brzo biti popunjena jer i tijekom njezine izgradnje i opremanja gotovo je desetak poduzetnika dolazilo upravo u našu županiju tražeći ovakva područja gdje bi mogli poslovati”, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u obilasku gotovo 35 ha površine poslovne zone, dodavši koje su neke od pogodnosti koje županija nudi malim i srednjim poduzetnicima i gospodarstvenicima: “Ono što mi možemo ponuditi je subvencioniranje kamate za proizvodne djelatnosti u visini 3 posto poduzetnicima koji će ovdje poslovati, imamo i ugovor s općinom Lekenik, tako da se ovdje mogu dobiti vrlo povoljna sredstva za poslovanje s gotovo minimalnom kamatom od 1 posto. Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati ovu zonu popunjenu, a time i mogućnost daljnjeg razvoja i mogućnost popunjavanja određenih poslovnih zona u županiji.”

marof2

No, to nisu sve pogodnosti koje će dočekati investitore koji odluče poslovati u ovoj zoni.
“Što se tiče mjera, oslobodit ćemo sve poduzetnike koji dođu u općinu Lekenik i zaposle pet ili više ljudi s našeg područja u prvoj godini 100 posto, drugoj 75 posto, trećoj 50 posto plaćanja komunalne naknade, a tek u četvrtoj godini će plaćati puni iznos koji nije velik u odnosu na okruženje. Mi imamo izuzetno mali iznos komunalne naknade i u usporedbi s gradom Zagrebom i Žitnjakom, to je desetak puta manje. Isto tako, iznos komunalnog doprinosa koji se plaća jednokratno je od 1 kune do 9 kuna, a početna cijena prodaje parcela je 41 kunu što je isto tako, smatramo, konkurentna cijena u okruženju u kojem se nalazimo”, rekao je načelnik općine Lekenik Ivica Perović, naglasivši kako je ulaganje u poslovnu zonu Marof Lekenik ulaganje u budućnost.
Poslovnu zonu je obišao i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić te istaknuo kako je upravo Sisačko-moslavačka županija po uspješnosti povlačenja sredstava iz EU fondova među najuspješnijima u Hrvatskoj.

najčitanije