Podržite rad Inkluzivne farme, uključite se u crowdfunding kampanju

Inkluzivna

Udruga osoba s invaliditetom pokrenula je crowdfunding kampanju na platformi „Čini pravu stvar“. Sredstva se prikupljaju namjenski za održavanje aktivnosti inkluzivne farme. “ Inkluzivna farma“ u Hrastovici pored Petrinje zamišljena je kao budući neovisni centar za življenje mladih osoba s invaliditetom.

 

 

„Na platformi svi oni koji želi mogu svojim donacijama poduprijeti aktivnosti na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici i na taj način pomoći socijalnoj inkkluziji mladih nakon 18. godine, onima koji su izašli iz obrazovnog sustava. Uz pomoć takvih donacija, organiziramo različite aktivnosti za naše korisnike, mičemo ih iz njihove svakodnevice koja je često osuđena samo na njihov dom i roditelje. Na taj način obogaćujemo njihov društveni život, pripomažemo da nauče nešto korisno“, kaže izvršna direktorica Udruge Snježana Tomašević.

 

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije osnovana je 2003. godine. Članovi Udruge su djeca s teškoćama u razvoju (TUR), mlade i starije osobe s invaliditetom kod kojih postoje različita tjelesna, intelektualna i osjetilna oštećenja. „Mala kuća“ u Petrinji djeluje kao jedinstveni resursni centar u zajednici za izvaninstitucionalne socijalne usluge i psihosocijalnu podršku djeci s TUR u Sisačko-moslavačkoj županiji (radna terapija, fizioterapija, terapija senzorne integracije i neurofeedback za preko 100 djece s TUR).“ Inkluzivna farma“ u Hrastovici zamišljena je kao budući neovisni centar za življenje mladih osoba s invaliditetom. Trenutno nudi odmor od skrbi, a kroz kampanju se nastoji osigurati njen daljnji rad. Za najmlađe organiziran je program predškole i pomoći u učenju. Udruga osigurava uslugu osobne asistencije, a za najstarije članove pomoć u kući kroz program Zaželi. Nakon“ Sobe čuda“, stradale u potresu 2020.g., u Sisku rade i na uspostavi novog terapijskog Centra za usluge u zajednici.

 

Svoj doprinos možete dati putem poveznice.

najčitanije