Podnesite zahtjev za nove dokumente bez dolaska na šalter

imp

Policija Dokumenti Bez Dolaska Na šalter

Građani iz udobnosti svog doma mogu podnijeti zahtjev za novu putovnicu i vozačku dozvolu te mogu prijaviti boravište za sebe ili svoju djecu, priopćili su iz PU sisačko – moslavačke.

 

Kako bi se izbjeglo čekanje u redovima, Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da zahtjeve za nove dokumente mogu podnijeti koristeći e-Usluge MUP-a, odnosno putem sustava e-Građani ili mobilne aplikacije Certilia.

Za korištenje e-Usluga MUP-a potrebno je posjedovati jednu od vjerodajnica (sredstvo prijave u sustav). Ako imate elektroničku osobnu iskaznicu (eOsobna), korisnik ste internet bankarstva pojedinih banaka, elektroničkih servisa, student, djelatnik visokog učilišta ili djelatnik u zdravstvu već posjedujete vjerodajnicu.

 

Građani iz udobnosti svog doma mogu podnijeti zahtjev za novu putovnicu i vozačku dozvolu te mogu prijaviti boravište za sebe ili svoju djecu ili dati suglasnost za prijavu kao stanodavci. Isto tako mogu zatražiti da im se putovnica i vozačka dozvola, koje se izrađuju u redovnom postupku, dostave na kućnu adresu te i na taj način izbjeći čekanje u redu.

Lakše korištenje e-Usluga MUP-a omogućava aplikacija Certilia koju građani mogu instalirati na svoje mobitele. Naime, nakon aktivacije eOsobne koja se može obaviti u policijskoj upravi na aktivacijskom kiosku uz pomoć naših studenata, potrebno je zatražiti mobilni identitet te instalirati i aktivirati aplikaciju Certilia. Registracija i uporaba aplikacije je besplatna, a građanima će na taj način putem mobitela, bez potrebe dolaska u policijsku upravu ili policijsku postaju, rješavanje upravnih poslova biti puno jednostavnije.

najčitanije