Podjelom indexa brucošima na Metalurgiji počela nova akademska godina

imp

Podjelom indexa na Metalurškom fakultetu danas je započela nova akademska godina. U usvajanje znanja krenulo je 49 studenata, od kojih dvoje dolazi iz Crne Gore a dvoje iz Poljske. Rezultat je to programa razmjene studenata koji na Metalurškom fakultetu funkcionira godinama.
Nekoliko životnih rečenica uputio im je vanjski suradnik Metalurškog fakulteta prof. Ivan Lovreković – „Mogu vam doći sustavi i sistemi koji vam mogu sve uzeti, i auto i kuću i sve. Pamet, um i znanje koje imate kapital je koji vam ne mogu uzeti a koje uvijek možete prodati. Ja znam da su neki od vas upisali Metalurški fakultet radi studentskih prava, neki samo zato da im roditelji više ne „kljucaju“ po glavi svaki dan, a neki od vas s voljom i željom da ga završe. Potrudite se i pokušajte ga završiti svi.“ – rekao je prof. Lovreković.
Da je Metlurgija dobar izbor, pokazuju i podaci s burze rada koji govore da nezaposlenih osoba te struke tamo nema, jer ističe prof Lovreković s diplomom metalurgije sva su vrata otvorena – „Metalurgija nije željezara. To nisu čeličane i valjaonice cijevi i limova samo. Metalurgija je svugdje oko vas. Ako pogledate i automobil i bicikl koji vozite i stolac na kojem sjedite, i računalo s kojim radite. U svemu ima metalurgije i sve je otvoren prostor. Sa diplomom Metalurškog fakulteta možete se zaposliti gdje god hoćete.“ – napominje prof. Lovreković.
Prema nekim statističkim podacima s naše Metalurgije obično trećina upisanih studenata fakultet i završi. Možda ova generacija demantira statistiku. Sretno brucošima!

IMAG1873

najčitanije