Podignut završni dio minareta sisačke džamije

imp

Uoči četvrte godišnjice postavljanja kamena temeljca za Islamski kulturni centar, u Sisku je u srijedu na minaret džamije podignut 13 metara velik završni dio s alemom.

Kamen temeljac u Sisku postavljen je u prosincu 2016., a postavljanjem završnog dijela, zgotovoljen je minaret visine 40 metara. Plan je ove godine zatvoriti objekt, a iduće prionuti na unutarnje radove, rekao je sisački imam Alem ef. Crnkić.

minaret minaret džamija 4 minaret džamija 3 minaret džamija 2

Podsjetimo, novi centar prostirat će se na ukupno 2.626 četvornih metara a cijeli projekt vrijedan je oko 5,5 milijuna eura. Osim izvorne namjene da postane mjesto molitve za muslimane, po svom idjeno-sadržajnom konceptu i funkcionalno-prostornoj organizaciji zamišljen je kao polivalentni objekat široke namjene.

Osim molitvenog prostora, islamski centar sadržavat će i dvoranu za susrete i različite seminare i radionice, knjižnicu i čitaonicu, određene lektorske prostorije odnosno učionice za održavanje različitih tečajeva, restoran koji će ponuditi islamske delicije te stambeni prostor gdje će biti vjerski službenici, ali i sobe za goste.

najčitanije