Počinje Lovrenčevo u Petrinji

imp

251020211635197961.jpeg

Početak kolovoza znači i početak Lovrenčeva u Petrinji, ujedno i niza prigodnih obljetnica. Do Dana grada i blagdana sv. Lovre, 10. kolovoza, u Petrinji slijedi niz događanja.

Bogat program nudi razna događanja, a sve počinje danas Malonogometnim turnirom povodom 30.obljetnice ZNG-a Grada Petrinje koji na Gradskom kupalištu počinje u 16 sati.
Bitni datumi za Petrinju, vezani za Domovinski rat su 5. i 6. kolovoza, a bit će obilježeni mnogim događanjima. Sam Dan oslobođenja Petrinje, 6.kolovoza, započet će budnicom sjećanja, nastaviti dočekom ultramaratonca Branka Šubića i završiti svetom misom u Crkvi Preobraženja Gospodnjega.

Dan kasnije 7.kolovoza na Gradskom kupalištu u 10 sati počinje Otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku, a od 18 sati na istom mjestu počinju Moto susreti koje organizira MK Veterani Petrinja. U sklopu moto susreta održat će se razne igre, bit će tu i defile, a sve završava koncertom grupa Wanted 5 i Divlje jagode.
Na istom mjestu dan kasnije, 8.kolovoza, održat će se Kup grada Petrinje Lovrenčevo 2021. – regata kajakaša na mirnim vodama i nastaviti Otvoreno prvenstvo u odbojci na pijesku. U ponedjeljak, 9.kolovoza održat će se FLIK – Festival lončarstava i keramike, a od 20 sati na rukometnom stadionu Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje.

Niz kulturnih, glazbenih i ostalih događaja kulminirat će proslavom Dana grada Petrinje i blagdana sv. Lovre 10. kolovoza, uz predstavljanje kulturne i tradicijske baštine na Strossmayerovom šetalištu, milenijsko fotografiranje na Trgu hrvatskih branitelja, obilazak kulturno-povijesne cjeline stradale u potresu u pratnji turističkog vodiča, a završit će uz glazbeno-zabavni program koji na Gradskom kupalištu počinje u 20 sati.

lovrenčevo 2021

najčitanije