Počinje Lovrenčevo u Petrinji

imp

Početak kolovoza znači i početak Lovrenčeva u Petrinji, ujedno i niza prigodnih obljetnica. Do Dana grada i blagdana sv. Lovre, 10. kolovoza, u Petrinji slijedi niz događanja.

 

Bitni datumi za Petrinju, vezani za Domovinski rat su 5. i 6. kolovoza, a bit će obilježeni mnogim događanjima.

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5.kolovoza, započinje svetom misom za Domovinu, zatim malonogometnim turnirom, a u 10 sati počinje mimohod hrvatskih branitelja, gostiju i građana grada Petrinje od crkve sv. Lovre do spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima.

 

Sam Dan oslobođenja Petrinje, 6.kolovoza, započet će budnicom ponosa i slave, nastavlja se regatom kajakaša na mirnim vodama Kup grada Petrinje Lovrenčevo 2022., svetom misom u Crkvi Preobraženja Gospodnjega, defileom ulicama grada i završava koncertima Rockheadsa i Psihomodo popa na Gradskom kupalištu.

 

Na istom mjestu, 8.kolovoza, održat će se Željko Pervan stand up comedy show Nema meni domene.

 

Niz kulturnih, glazbenih i ostalih događaja kulminirat će proslavom Dana grada Petrinje i blagdana sv. Lovre 10. kolovoza, uz predstavljanje kulturne i tradicijske baštine na Strossmayerovom šetalištu, svečanim otkrivanjem ploče Most Volontera, a završit će koncertom Maje Šuput koji na Gradskom kupalištu počinje u 21 sat.

 

Program:

najčitanije