Počinje Lovrenčevo u Petrinji

imp

Početak kolovoza znači i početak Lovrenčeva u Petrinji, ujedno i niza prigodnih obljetnica. Do Dana grada i blagdana sv. Lovre, 10. kolovoza, u Petrinji slijedi niz događanja.
Bogat program nudi razna događanja i nekoliko koncerata koji pokrivaju ukuse svih ljubitelja glazbe. Sve počinje danas, 3.kolovoza, dodjelom priznanja TZ Volim Petrinju za ljepšu Hrvatsku i koncertom VA Lipe u Hrvatskom domu. U petak 4.kolovoza, na gradskom kupalištu u popodnevnim satima bit će održan malonogometni turnir povodom 26.obljetnice ZNG-a dok su večernji sati rezervirani za 5. motosusrete i koncert rock skupine Plagijat.
Bitni datumi za Petrinju, vezani za Domovinski rat su 5. i 6. kolovoza a bit će obilježeni mnogim događanjima. Sam Dan oslobođenja Petrinje započet će budnicom sjećanja, svetom misom i svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Petrinje. Niz kulturnih, glazbenih, sportskih i ostalih događaja kulminirat  će proslavom Dana grada Petrinje i blagdana sv. Lovre 10. kolovoza, uz predstavljanje narodne baštine, glazbeno-zabavni program u Glazbenom paviljonu i večernji program na Trgu hrvatskih branitelja, gdje će nastupiti grupa Magazin.

Lovrenčevo-2017

najčitanije