Početka radova na izgradnji dvije višestambene zgrade s 26 stanova u Topuskom

imp

U Topuskom je održano svečano otvaranje početka radova izgradnje dvije višestambene zgrade s 26 stanova za stambeno zbrinjavanje na adresi Vranovinska cesta 33 u nadležnosti Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

 

Vrijednost radova je 30.500.000,00 sa PDV-om koji se financiraju sa 95% bespovratnih sredstava EU fondova i 5% iz sredstava Republike Hrvatske. U višestambenim zgradama bit će smješteni stradalnici posljedica katastrofalnog potresa.

 

Na svečanom otvaranju nazočili su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek.

 

Nakon otvaranja gradilišta nazočni su sudjelovali na Svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Topusko. Na sjednici je potpisan Sporazum o provođenju katastarske izmjere na području Topuskog, dodijeljena su javna priznanja i nagrade a nakon sjednice otvorena je izložba ” Žene u promociji turizma Hrvatske ”.

Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

najčitanije