Počelo uređenje informatičke učionice

imp

261020211635272519.jpeg

U kutinskoj OŠ Zvonimira Franka započelo je uređenje informatičke učionice za koju je stigla sva potrebna oprema. Dio je to EU projekta e-škola, a riječ je o pilot projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i CARNet-a, čiji je potpisnik i Grad Kutina.
OŠ Zvonimira Franka nalazi se među prvih 20 škola u Hrvatskoj, dok će se ostalih 130 škola priključiti programu početkom 2016. godine. Za ukupno 150 škola u ovoj prvoj fazi implementacije nove opreme osigurano je 300 milijuna kuna. Javni poziv za sudjelovanje u Pilot projektu e-Škole, koji je CARNet objavio u prosincu 2014. godine, izazvao je ogroman interes škola. U relativno kratkom roku, do 20. siječnja 2015. godine, prijavilo se ukupno 705 škola. U projekt je u prvoj fazi uz OŠ Zvonimira Franka ušla i OŠ Mate Lovraka. a ostale škole također će doći na red.
E-škole su digitalno prilagođene škole koje koriste ultra brzi internet te su opremljene informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (IKT) i koriste informatizirane procese poslovanja te učenja i poučavanja. Projekt podrazumijeva i obuku nastavnika najnovijim tehnološko-informacijskim trendovima kako bi znanjem i vještinama što bolje ovladali te ih prenijeli na mlađe generacije.

najčitanije