Počelo rušenje Upravne zgrade sisačke bolnice

imp

U potresu 29. prosinca 2020. godine velike štete pretrpjela je sisačka bolnica.
Do sada su obnovljene zgrade kirurgije i oftalmologije, kao i Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Odjela za venerologiju i dermatologiju(„Jodno“), podsjetio je danas tijekom obilaska sisačke bolnice u kojoj je počelo rušenje zgrade Uprave župan Ivan Celjak.

Župan je također pojasnio koje su sve radnje poduzete na obnovi i poboljšanju objekata medicinskih ustanova u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije.
„Nismo zadovoljni samo vraćanjem na prijašnje stanje, želimo proširiti sadržaje i našim stanovnicima omogućiti zdravstvenu skrb koju su morali tražiti u nekoj drugoj županiji.
U tijeku je stoga izrada projektne dokumentacije za zgrade „Jodnog“, kao i za njihovu dogradnju, što znači da ćemo proširiti sadržaje koje odjeli sada pružaju. U tijeku je nabava za izvođenje radova i za „Novu bolnicu“ u Petrinji, odnosno za zgradu Pulmologije.
U tijeku je i nabava za izradu projektne dokumentacije za zgradu „Stare bolnice“ u Petrinji, a podsjećam da smo obnovili i zgradu Zavoda za hitnu medicinu, Ispostava Sisak. Isto tako osiguran je zamjenski objekt za ambulantu u Jabukovcu, a uređena je i ambulanta u Žažini.“, rekao je župan Celjak napominjući kako su radovi gotovi na dva objekta u krugu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, a ostala četiri objekta će biti gotova do jeseni.

Odgovarajući na pitanje novinara župan je istaknuo da dinamika projekata obnove županijskih ustanova ide po planu, županijske službe su sve na raspolaganju i da se radi u punom kapacitetu kako bi se u zadanim rokovima rješavala pitanja obnove.

najčitanije