Počelo Lovrenčevo u Petrinji

imp

lovrenčevo u petrinji

Početak kolovoza znači i početak Lovrenčeva u Petrinji, ujedno i niza prigodnih obljetnica. Do Dana grada i blagdana sv. Lovre, 10. kolovoza, u Petrinji slijedi niz događanja.

 

Bitni datumi za Petrinju, vezani za Domovinski rat bit će obilježeni mnogim događanjima.

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5.kolovoza, započinje svetom misom za Domovinu, zatim malonogometnim turnirom kojeg organizira Klub navijača Dinama BBB Sisak.
BBB Sisak poziva sve da im se 5.kolovoza pridruže u koloni sjećanja za sve poginule hrvatske branitelje. Polazak je predviđen u 13 sati ispred crkve sv. Lovre u centru Petrinje, odakle se kreće prema spomeniku Predragu Matanoviću i suborcima. Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, povorka će se uputiti prema gradskom rukometnom igralištu „Slavija“ gdje će se održati malonogometni turnir (3×3) i cjelodnevno druženje.

 

Sam Dan oslobođenja Petrinje, 6.kolovoza, započet će budnicom ponosa i slave, nastavlja se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima te svetom misom u Crkvi Preobraženja Gospodnjega.

 

Strossmayerovo šetalište mjesto je na kojem će 7.kolovoza, s početkom u 20 sati, koncert održati koncert Damirov Django Group, a dan kasnije u isto vrijeme i na istom mjestu održat će se glazbeno – scenski program „Prikaz života i muke sv. Lovre“.

 

Niz kulturnih, glazbenih i ostalih događaja kulminirat će proslavom Dana grada Petrinje i blagdana sv. Lovre 10. kolovoza, uz predstavljanje kulturne i tradicijske baštine na Strossmayerovom šetalištu kao i glazbeno – zabavnog programa te programa za djecu, a završit će koncertom Crvene jabuke koji na Gradskom kupalištu počinje u 21 sat.

 

najčitanije