Počeli radovi na školskoj sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji

imp

Polaganjem kamena temeljca, bacanjem prve lopate danas je započela izgradnja školske sportske dvorane Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji.

dvorana petrinja 3dvorana petrinja 4
“Ovaj događaj ne može biti veći, ovaj događaj je definitivno za anale i mislim da je ova svečanost upriličena na način kako to i treba. Znamo da je dvorana bila tema koja je bila nemoguća misija, u toj nemogućoj misiji su pokušali mnogi sudjelovati, međutim nisu uspjeli. Prije svega, moram se zahvaliti onom nevidljivom euro timu Grada Petrinje koji su iz Europskih fondova, Odjel za Europske fondove na čelu s Edisom Mašinović, ali i s voditeljicom projekta Vlastom Vuglec, dali sve od sebe, od prostornog planiranja, od izmjene dozvole, od izmjene projekta, od svega onoga što je trebalo aplicirati, a na kraju krajeva naći „nemoguća“ sredstva u Europskoj uniji koja nikada nisu imali dvorane i školske dvorane u sadržaju ovakvog tipa kao što smo mi uspjeli dobiti.“, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović dodajući da 40 milijuna kuna vrijedna investicija mora biti završena u roku od 18 mjeseci.
Ovo je veliki dan i za školu u kojoj se 388 učenika snalazi za odžavanje nastave tejelsnog odgoja, napominje ravnateljica škole Ankica Krnjajić Magdić. ” Ovo je povijesni trenutak za Osnovnu školu Mate Lovraka Petrinja, ali i za sve građane Grada Petrinje. Veselimo se izgradnji nove školske dvorane. Školu pohađa 388 učenika. Svi oni imaju svakodnevno tjelesno tako da je ovo za izniman događaj za njihov psihofizički razvoj.” No unatoč nedostatku adekvatnog prostora za tjelesni odgoj dobrih sportskih rezulata, ističe ravnateljica, školi ne manjka. ” Iako do sada nismo imali dvoranu imali smo viceprvakinje Hrvatske u ženskoj košarci za učenice 5. i 6., te 7. i 8. razreda, a vjerujem da će sada uspjeh biti i bolji. Do sada su našu školsku dvoranicu posjećivali velikani hrvatskog sporta: Dino Rađa, Stojko Vranković, Gordan Kožulj, Filip Ude i mnogi drugi i održavali su tribine, a vjerujem da ćemo izgradnjom nove dvorane održati barem jednu humanitarnu akciju sa svim sportskim zvijezdama i jednu humanitarnu utakmicu.“, rekla je ravnateljica.

dvorana petrinja 2 dvorana petrinja 1
Dodajmo kako od 40.548.110,38 kuna koliko iznosi projekt školske sportske dvorane EU financirana iznos od 34.297.700,07 kuna, a preostali iznos financira se iz proračuna grada Petrinje.

najčitanije