Počela realizacija 'no kill' skloništa za životinje na području županije

ibb

261020211635272236.jpeg

Sisak i Petrinja u suradnji s Udrugom Patronus krenuli su u izgradnju ‘no kill’ skloništa za napuštene životinje. Za razliku od klasičnog azila, u kojem prema zakonu životinje mogu provesti 60 dana, u no kill skloništu boravak je neograničen – od trenutka dolaska do udomljavanja ili prirodne smrti.
Projekt je pokrenut još prije godinu i pol, no procedura oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa se oduljila. Grad Petrinja napokon je postao vlasnik objekta u mjestu Šušnjar kod Petrinje, u kojemu će sklonište biti izgrađeno.
Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček najavljuje da će objekt do kraja ove godine biti priveden svrsi, a s početkom sljedeće godine krenut će se prema Europskim fondovima i nadležnom ministarstvu sa zahtjevima za sufinanciranje, ali veliki dio bit će i na udrugama za zaštitu životinja i pojedinačnim donatorima
‘Petrinji se, kao gradu posebnog statusa, već sljedeće godine otvara mogućnost da iz eu fondova povuče 24 milijuna kuna’ – kaže gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, no prvi korak prema dobivanju sredstava je konačna funkcionalnost objekta. U planu je da to bude gotovo do kraja ove godine.

najčitanije