Počela je škola!

imp

Počinje škola

Školsko zvono u 8 sati označilo je jutros diljem Hrvatske početak nove školske godine.

 

Početkom svake, pa tako i ove, aktualizira se tema oko broja učenika upisanih u prvi razred. Kako kažu iz resornog Ministarstva, ove godine imat ćemo oko tisuću učenika manje u odnosu na prethodnu.

 

U školske će klupe sjesti oko 450 tisuća učenika. Od toga, u osnovne škole njih oko 300 tisuća, a u srednjim školama bit će oko 145 tisuća učenika.

 

Početak nove nastavne godine bit će posebno izazovan za učenike i nastavnike u 62 osnovne škole diljem zemlje koje su se prijavile za eksperimentalnu provedbu cjelodnevne škole.

 

Među njima je i 14 s područja naše županije.
To su: OŠ Jasenovac, OŠ Jasenovac – Područna škola Puska, OŠ Banova Jaruga, OŠ Banova Jaruga – Područna škola Jamarica, OŠ Banova Jaruga – Područna škola Janja Lipa, OŠ Banova Jaruga – Područna škola Međurić, OŠ Banova Jaruga – Područna škola Zbjegovača, OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, OŠ Davorina Trstenjaka – Područna škola Graboštani, OŠ Zorka Sever Popovača, OŠ Zorka Sever – Područna škola Donja Gračenica, OŠ Zorke Sever – Područna škola Gornja Gračenica, OŠ Zorke Sever – Područna škola Voloder, OŠ Zorke Sever – Područna škola Osekovo.

 

Nakon razornih potresa 2020. godine u ovoj školskoj godini u novu školu ići će učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, zatim područne škole u Nebojanu, učenici OŠ Katarina Zrinska u Mečenčanima te Gimnazija Sisak. Očekuje se i da će do studenog završiti i obnova Srednje škole u Glini.

 

S početkom nove školske godine u prometu je i nova generacija malih pješaka. To su naši prvašići koji prvi puta samostalno sudjeluju u prometu. Policija i ove godine ima niz upozorenja, koje je objedinila u akciju “Poštujte naše znakove”, a tiču se prije svega svih vas koji vozite u blizini škola.

 

Ne zaboravite da je zebra zakon, i da će na pješačkim prijelazima sada biti puno više onih koji će htjeti prijeći s jedne na drugu stranu.
Policije će tijekom čitavog rujna, svakoga dana, a posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano operativno-preventivno nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola.

najčitanije