Počanski konzul Moldavije u posjetu Petrinji

mradenovic

Počasni konzul Republike Moldavije Emil Solenički posjetio je Grad Petrinju, a njega je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Darinko Dumbović. Oni su u Gradskoj vijećnici razgovarali o preliminarnoj suradnji Republike Moldavije i Grada Petrinje.

“Svaka politika je dobra politika koja može napraviti kroz sebe jedan određeni gospodarski obrat. Zato mi je drago da ima dosta interesa i za nas je velika stvar kad se čuje daleko o Petrinje, bez razlike bilo to u Zagrebu ili u bilo kojoj državi Europe, ali evo kad ste vi došli s nekim dobrim informacijama o gradu Petrinji gdje nam se otvaraju dobre mogućnosti i sve one šanse koje imamo kao grad i sve ono što kroz gospodarstvo i socijalne elemente koje grad proživljava. Naravno da sam rekao gospodinu Emilu da je kod nas ta priča malo teža, imali smo iza sebe rat i stradanja, ali je sad najvažnije da se oporavljamo i izvlačimo pouke kako napraviti dobre temelje i strategije za dobar razvoj,” rekao je gradonačelnik Dumbović te dodao kako su razgovarali i o europskim projektima i o tome što bi zajednički mogli napraviti.

“Dobre vijesti i dobre stvari čuju se i šire se na daleko. Sve češće i češće čuje se Petrinja, ulaganja u Petrinju, grad Petrinja kao veliki support (podrška) malom i srednjem gospodarstvo, u zadnjih godina vodeći u tome – što je pravo zadovoljstvo meni, ne samo kao počasnom konzulu Republike Moldavije nego i gospodarstveniku to čuti, reći i vidjeti jer brojke i rezultati govore više nego dovoljno. Brojke su imponzantne. Mislim da bi puno, puno ostalih gradova trebalo doći, vidjeti i nastaviti u tome”, rekao je konzul Solenički.

foto: Grad Petrinja

najčitanije