Po nalogu USKOK-a uhićena još trojica policajca PU sisačko – moslavačke – među njima i visoko rangirani službenici

imp

Uskok Pravi

Uhićena još trojica policajaca, među njima prvi čovjek krim policije čitave Uprave i još jedan šef, donosi Jutarnji list.

 

„Nastavno na jučerašnja uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Sisačko-moslavačke županije, danas su u tijeku nova uhićenja koja provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om u odnosu na još tri policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.
USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika odlučiti o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će obavijestiti javnost.“, priopćio je USKOK.

 

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, kriminalističko istraživanje policije i USKOK-a danas se proširilo i na aktualnog prvog čovjeka kriminalističke policije čitave Uprave, odnosno načelnika Sektora Igora Pasanca, te voditelja Službe za javni red i sigurnost PU moslavačke Marijana Brnada koje su njihovi kolege danas uhitili.

 

 

Bit će udaljeni iz službe, a osim zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, protiv njih slijedi i podnošenje kaznene prijave USKOK-u

 

 

„Nastavno na jučerašnje postupanje, odnosno provođenje kriminalističkog istraživanja u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno je na još tri policijska službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Osumnjičeni policijski službenici će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.“, priopćili su iz Ravnateljstva policije.

 

Podsjetimo, obje akcije USKOK-a i uhićenja vezena su uz nedavno postupanje policijskih službenika u Mošćenici, na pola puta između Siska i Petrinje, kada je 8. studenog u večernjim satima došlo do uporabe vatrenog oružja od strane policajaca koji su imali intervenciju prema osumnjičenim dilerima marihuane.
USKOK tvrdi da su policajci lažirali službeno policijsko izvješće kako bi opravdali korištenje oružja i da stvarne okolnosti samog događaja nisu bili onakvi kakve su naveli.

 

 

 

Foto – USKOK