Plenković o ukidanju obroka: Nitko neće ostati gladan

imp

251020211635196991.jpeg

Jedna od tema koja je uzburkala stanovnike potresom pogođene Banovine je i ukidanje besplatnih obroka za sve koje imaju kuhalo u kontejneru. Moglo se to pročitati na obavijestima Stožera civilne zaštite koje su osvanule u Glini i Petrinji. Na njima piše da dio korisnika koji su dobivali obrok od početka ovog tjedna više na njega nemaju pravo.

Ovu situaciju je prokomentirao i premijer Andrej Plenković ističući kako je to nespretna formulacija i da nitko neće ostati gladan.
“Vlada je pomogla, dali smo 12 milijuna kuna upravo za te vrste troškova. Mislimo da je riječ o nekoj nespretnoj formulaciji. Svima kojima će biti potrebna pomoć oko hrane, dobit će kao i do sada. Odmah da umirimo sve, samo bi neka čudnovata ili ne baš sasvim prisebna vlast bilo koje razine ljudima oduzimala kruh.”, rekao je premijer.

Dodajmo ovome kako je početkom listopada petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes donijela odluku o određivanju kriterija pri podjeli toplih obroka građanima. Prema toj odluci koja je stupila na snagu 11.listopada građanima koji su na dane potresa 28. i 29.prosinca imali prebivalište na području Grada Petrinje te koji nemaju uvjete i mogućnosti za pripremu toplog obroka u mobilnim i drugim privremenim smještajnim jedinicama, omogućuje se daljnja opskrba toplim obrocima.

Foto – Nacional.hr

najčitanije