Petrinjsko groblje Sveti Benedikt dobilo sasvim novi izgled

imp

Nakon svih radova na uređenju petrinjsko gradsko groblje Sv.Benedikt dobilo je sasvim novi izgled.
Radovi su obuhvatili proširenje groblja istočno od kapele Sv.Benedikta u sedam polja, četiri za zemni ukop, dva za ukop u grobnice i jedno za ukop urni. Pristup postojećem groblju te proširenom dijelu je riješen asfaltiranjem pristupne ceste s pješačkom stazom i parkiralištem, a uređene su i pješačke staze unutar groblja. Riječ je oko tisuću četvornih metara asfalta. Postavljeno je više od tisuću četvornih metara betonskih kocki, posađeno je 1500 čempresa i postavljeno oko 2 kilometra betonskih rubnjaka. Prije asfaltiranja i postavljanja kocki riješena je drenaža, a da bi se riješilo parkiralište napravio se potporni zid.
Radovi na proširenju groblja Sv.Benedikt vrijedni su 3.518.735 kuna i napravljeni su u sklopu projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unaprijeđenja kvalitete života (3RP3)“.
Groblje je obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i tom prilikom istaknuo: ‘Obavljen je tehnički pregled s kojim dobivamo konačnu uporabnu dozvolu i mislim da je na zadovoljstvo svih koji su ga završili jer se radi o odličnom projektu.’

groblje petrinja 5 groblje petrinja 7 groblje petrinja 4

groblje petrinja 3 groblje petrinja 6 groblje petrinja 2

foto – Petrinja.hr

najčitanije