Petrinjskim poduzetnicima ugovori u vrijednosti od 15,5 milijuna eura

imp

Vrh 5924

Na posljednjoj sjednici Vlade, održanoj u srijedu 8.veljače, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je najavio da će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, s ciljem revitalizacije Sisačko-moslavačke županije, danas u Petrinji, uručiti ugovore poduzetnicima grada Petrinje ukupne vrijednosti od 15,5 milijuna eura.

 

Isto tako, dodao je, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike predstavit će nove mjere i dopune postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja u toj županiji, u vrijednosti 6 milijuna eura.

 

Medved je spomenuo i aktivnosti koje Ministarstvo poljoprivrede provodi na području Sisačko-moslavačke županije s ciljem društvene i gospodarske revitalizacije.

 

Izvijestio je da su Potporom mladim poljoprivrednicima i Potporom razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava do sada na području Sisačko-moslavačke županije odobrene potpore u iznosu od 10,8 milijuna eura, a isplaćeno je 9,7 milijuna eura.

 

“Time ova Vlada nastavlja s programom osiguravanja i potpore ravnomjernog razvoja Sisačko-moslavačke županije u odnosu na druga područja u Republici Hrvatskoj”, zaključio je Medved.

 

 

Izvor i foto – Vlada RH

najčitanije