Petrinjski stožer: Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada 9. ožujka

imp

Na sjednici Stožera civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa, održanoj u petak u Petrinji, izneseni su najnoviji podatci o obnovi na Banovini, među ostalim da je počela izgradnja sedam obiteljskih kuća i da je otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno za 9. ožujka.

 

Kako je priopćeno iz Stožera, počela je gradnja sedam obiteljskih kuća, a 27 vlasnika potpisalo je model izgradnje kako bi počela gradnja.
Dosad je potpisano 60 ugovora s izvođačima, 30 novih ugovora bit će potpisano idući tjedan, a 30 kuća ići će u natječaj još tijekom ovog tjedna.

 

U vezi s nekonstrukcijskom obnovom, primljeno je ukupno 8824 zahtjeva, za 3047 izrađeni su elaborati, 1503 kuće su već obnovljene, 712 ih je u postupku samoobnove, za njih 905 dodijeljeni su izvođači, a radove izvodi 47 tvrtaka.

 

Za zahtjevniju, konstrukcijsku obnovu primljeno je 9568 zahtjeva, izrađeno je 105 nalaza i završeno 100 elaborata. U javnoj nabavi je 900 kuća, a natječaj za izvođače raspisuje se sljedeći tjedan.
Otvaranje ponuda za izgradnju deset stambenih zgrada najavljeno je za 9. ožujka. Po četiri stambene zgrade gradit će se u Glini i Petrinji, a dvije u Topuskom, priopćeno je iz Stožera.

 

 

Izvor – Hina

najčitanije