Petrinjski „Gromovi“ državni prvaci u graničaru

imp

Gromovi Graničari

U Rijeci je od 1. do 6. kolovoza održana državna završnica Sportskih igara mladih.

 

U sklopu državne završnice Dana sporta, djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi natjecala su se za titulu državnih prvaka u graničaru i atletici.

 

Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje.

Ekipa iz Petrinje, 4.b OŠ Mate Lovraka, pod vodstvom učiteljica Ljiljane Sigur i Anamarie Glatki, osvojila je prvo mjesto u konkurenciji 23 ekipe koje su sudjelovale u natjecanju u graničaru.
Do titule prvaka pobijedili su ekipe Lipika, Vinkovaca, Volodera, Križevaca, a u finalu su bili bolji od ekipe iz Preloga.

 

Za ekipu Gromova igrali su: Ivano Aleksić, Ante Barišić, Luka Ljubičić, Luka Lovro Bogdanović, Filip Kadečka, Jan Kožuh, Marta Mikulić, Majda Lovranić, Ivona Šišić i Ema Mamić.

 

Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

 

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

 

Veliki završetak sezone uslijedit će 19. kolovoza na Rivi u Splitu svečanom ceremonijom zatvaranja 26. plazma Sportskih igara mladih s početkom u 20 sati. Uz mnogobrojne goste iz svijeta sporta, politike i gospodarstva, Splićane i njihove goste očekuje zabavni program i veliki koncert Luke Nižetića.

 

 

Foto – Sportske igre mladih