Petrinjka Martina Boltužić Dževerlija dobitnica Godišnje nagrade za promicanje prava djece

imp

261020211635228879.jpeg

Predsjednica Društva Naša djeca Petrinja Martina Boltužić Dževerlija dobitnica je Godišnje nagrade za promicanje prava djece, a nagrada joj je uručena u Hrvatskom saboru na obilježavanju 30.obljetnice Konvencije o pravima djeteta.
Nagrada za promicanje prava djeteta dodjeljuje se već 15. godinu za redom. Odbor za dodjelu Nagrade, kojeg osniva Hrvatski sabor, odlučio je Nagradu za životno djelo, za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, dodijeliti prof.dr.sc. Marini Ajduković, dok je Godišnju nagradu dobila Petrinjka i predsjednica petrinjskog Društva Naša djeca Martina Boltužić Dževerlija. Nagrade su uručili ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i predstavnica djece u Vijeću za djecu Lana Repovački.
Povodom 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta te povodom Svjetskog dana djeteta, u Hrvatskom saboru je održana sjednica djece i zastupnika Hrvatskog sabora. Sve to s ciljem promicanja participacije djece i mladih u donošenju odluka koje utječu na njihove živote.
Tema sjednice bila je ostvarivanje dječjih prava u Republici Hrvatskoj, a sudjelovala su djeca iz cijele Hrvatske. Događanje je organizirao Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Ured pravobraniteljice za djecu i Ured UNICEF-a u Hrvatskoj.

Foto – Rad za naš grad

najčitanije