Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji 50 milijuna kuna pomoći

imp

dom umirovljenika radovi

Na posljednjoj sjednici Vlade donesena je odluka o dodjeli pomoći u ukupnom iznosu od 50 milijuna kuna Gradu Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji radi ublažavanja posljedica potresa i pomoći stanovništvu na potresom pogođenom području.

 

Županija će 13 milijuna kuna koristiti za cjelovitu obnovu zgrada domova za starije i nemoćne osobe u vlasništvu Sisačko – moslavačke županije čija obnova nije prihvatljiv trošak u Fondu solidarnosti Europske unije. Iznos od 37 milijuna kuna namijenjen je Petrinji za financiranje troškova vezanih za podmirenje rashoda za sanaciju posljedica potresa koji nisu prihvatljiv trošak u Fondu solidarnosti EU.

 

“Ovom odlukom, kao i nizom prethodnih odluka Vlade doprinosi se revitalizacije i potresom pogođenih područja, redovitom funkcioniranju javnih službi i ustanova te unapređenju javnih usluga”, rekao je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

 

Vlada je na teret proračunske zalihe odobrila i namjenska sredstva Gradu Petrinji u iznosu od 284.279 kuna za pokriće troškova radova izvedenih na obrani od poplava koje su nedavno pogodile Sisačko moslavačku županiju.

najčitanije