Petrinjci zabrinuti zbog učestalog vandalizma

mradenovic

261020211635276775.jpeg

Nedavni požar koji je izbio na tribini stadiona NK Mladost u Petrinji djelo je vandalizma. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović provjerio je stanje na stadionu, učinjena je šteta od oko 200 000 kuna. Sada se mora pronaći najprihvatljiviji način obnove stadiona kako se ovakve tragedije ne bi ponavljale.

Kako bi se vandalizmu u Petrinji stalo na kraj, sastalo se Vijeće za prevenciju grada Petrinje. Vijeće je donijelo nekoliko zaključaka koje će uputiti Gradskom vijeću na usvajanje. Sastanak je sazvao gradonačelnik, istaknuvši kako više neće trpjeti ta devijantna ponašanja, jer to je problem ne samo Grada, nego i cijele zajednice i kompletnog društva.

Štete se u Petrinji događaju svakog vikenda. Jedan od razloga mogao bi biti i taj što se mladi okupljaju, u nedostatku drugih mjesta, na prostoru Gradske tržnice, gdje su često pod utjecajem alkohola. Zbog toga bi se Gradskom vijeću moglo predložiti da se donese odluka o zabrani točenja i konzumiranja alkohola na tržnici te bi se mogao postaviti video nadzor.

Zaključci s današnje sjednice bit će upućeni Gradskom vijeću. Ipak, i dalje se ne zna zbog čega se jedna skupina mladih ovako ponaša i uništava svoju okolinu.

najčitanije