Petrinja želi biti Grad prijatelj ženskog poduzetništva

imp

Čak 5 % svog proračuna izdvaja Grad Petrinja za poticaje u poduzetništvu i po tome se nalazi u samom vrhu u Hrvatskoj – rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, pojašnjavajući suradnju Grada Petrinje i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra kojim Petrinja želi postati Grad prijatelj ženskog poduzetništva.
Dio sredstava usmjereno je na edukacije za sve poduzetnice i poduzenike, kao i one koji to žele biti. Edukacije su u cijelosti besplatne za sve sudionike, a financiraju se iz proračuna Grada Petrinje, te će obrađivati nekoliko aktualnih tema iz dijapazona poslovnog zanimanja budućih i sadašnjih poduzetnika. Riječ je o projektu Grad prijatelj ženskog poduzetništva kojeg je inicirao i provodi Virtualni ženski poduzetnički centar.

gradonačelnik Darinko Dumbović i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić

Prvi su to u Europi u sklopu projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, prepoznali i pridružili se organizaciji besplatnih edukacija gradovi Lipik, Nova Gradiška i Zaprešić, a od 2017. godine pridružila im se i Petrinja. Interes budućih polaznika u ovom gradu, poduzetnica i poduzetnika je i iznad očekivanja, što dovoljno govori kolika je potreba za besplatnim edukacijama kada su u pitanju poduzetnici i svi oni koji će to tek postati.
„O poduzetništvu se ne uči u osnovnim i srednjim školama, a tek rijetko i nedovoljno na fakultetima. Većina poduzetnika “sam je svoj majstor”, iako su edukacije u ovom dijelu gospodarskih aktivnosti neophodne tijekom cijelog radnog vijeka. Stoga je naglasak projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, kojeg provodi Virtualni ženski poduzetnički centra u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave poput Grada Petrinje, stavljen upravo na organizaciju i provedbu besplatnih edukacija za sve poduzetnike, ali i one koji će to tek biti“ – istaknula je na konferenciji za novinare Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.
Edukacije u Petrinji bavit će se temama poput motivacije na poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu, te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti, kao i upoznati s trendovima budućnosti, uz osnove računovodstva i pisanja projekata za EU fondove, digitalni marketing i komunikaciju, te unapređenje prodajnih tehnika, prijeko potrebnih svakom poduzetniku.
Prva edukacija bit će 16. svibnja, a uručenje certifikata polaznicima planirano je za prosinac 2017. kada se održava posljednje od deset dogovorenih predavanja u ovoj godini u Petrinji.

najčitanije