Petrinja zbraja štetu

imp

Rano jutros tri jaka potresa zatresla su sisačko područje. Prvi jačine 5 stupnjeva po Richteru zatresao je naše područje oko 6 sati i 28 minuta, drugi potres jačine 4,7 po Richteru dogodio se oko 7 sati i 50 minuta, a nekoliko minuta nakon toga dogodio se i treći potres jačine 4,1 po Richteru.

Blizu epicentra našla se Petrinja čija je Gradska uprava zbog potresa morala zatvoriti svoja vrata. Zgrada je dosta stradala i nije sigurna za boravak službenika, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović: „Situacija je loša, doživjeli smo snažan potres koji nas je dobro uzdrmao. Mislim da ćemo imati jako puno štete. Dosta je uništen sami centar grada, nastradali su dimnjaci, krovovi, starije građevine su popucale uključujući gradsku upravu i crkvu Sv.Lovre. Ljudi osjećaju strah i vjerujem da ćemo zajedničkim radom zajedno pomoći ljudima koji ne mogu ostati u svojim domovima.“, rekao je petrinjski gradonačelnik   Darinko Dumbović.

Kako su priopćili iz Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, svi građani koji su pretprjeli štetu od potresa i građani kojima je hitno potrebna pomoć mogu se obratiti na sljedeće brojeve telefona : 044/515-250, 099/46-72-980 ili na broj Stožera civilne zaštite 044/515-234.

Dežurne službe su na terenu, brojeve mobitela pojedinih službenika možete potražiti na mrežnim stranicama grada www.petrinja.hr

najčitanije