Petrinja u finalu izbora za Najbolji grad – među pet su gradova koji su u protekle tri godine najbolje iskoristili EU fondove

imp

251020211635196874.jpeg

Unatoč razornom potresu koji je Petrinju pogodio 29.prosinca prošle godine, uspjela se plasirati u završnicu izbora najboljih gradova u kategoriji povlačenja novca iz EU fondova.

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF) Petrinja je povukla oko 200 milijuna kuna. Prihod po stanovniku iz fondova EU u Petrinji je 2787 kuna, donosi portal Gradonačelnik.hr.

Petrinja je i ranije intenzivno radila na povlačenju europskih sredstava, a to se i nastavilo, i tek će se, najavljuju iz Grada, i nastaviti budući je pred njom velika i mukotrpna obnova porušenog za prošlogodišnjeg razornog potresa.

U finalu kategorije Šampiona EU fondova, za prestižnu titulu, uz branitelja naslova Viroviticu, bore se Beli Manastir, Rijeka, Zagreb i Petrinja.
Izbor najboljih gradova i ove se godine održava u organizaciji Jutarnjeg lista, gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos, a pobjednici će biti proglašeni večeras (21. listopada) u Novom Vinodolskom.

najčitanije