Petrinja: Otvoren Info HUB za razvoj poduzetništva

mradenovic

U Hanžekovoj 19 u Petrinji, u sklopu projekta Javne ustanove PETRA-Petrinjska razvojna agencija naziva „Centar za razvoj poduzetništva PETRA“, otvoren je Info HUB na kojem je nazočio gradonačelnik Darinko Dumbović zajedno sa svojim suradnicima. Projekt, čija je vrijednost gotovo 917 tisuća kuna, pripremljen je s ciljem poboljšanja zapošljavanja osoba na tržištu rada te je usmjeren na osobe koje traže zaposlenje i osobe koje planiraju postati poduzetnici, rekla je na početku privremena direktorica PETRA-e Željka Tonković.

Na ovom projektu i otvorenju INFO HUB-a čestitao je gradonačelnik Darinko Dumbović:

„Hvala vam što radite dobar posao, posao koji je vezan za izvanproračunska sredstva. Ta sredstva su izuzetno značajna za male i srednje gospodarstvenike. Vi ste jedan kvalitetan servis koji u kontinuitetu pomažete ne samo sebi, ne osiguravate samo sebi plaće, nego pravite nadgradnju društva koje u Petrinji, kada je u pitanju poduzetništvo, dobivaju određene standarde. Te standarde mi kao Grad nismo mogli nikad, ama baš nikad, postaviti na noge kroz proračunska sredstva koje smo dobivali iz države i svih sredstava kada je u pitanju ono što smo dobili u nasljeđe, što je bilo uništeno i devastirano. Vi ste nam kod mnogih projekata pomogli. Ovih 917 tisuća kuna, gdje ćete operativno odraditi, su dobro došli. Dobro je što ste tu uglazbili i svoje plaće“, rekao je Dumbović te na kraju dodaje kako s novim projektima moramo biti spremni za novo financijsko razdoblje Europske unije od 2021.-2027. godine.

Selma Buljubašić , Voditeljica projekta rekla je nešto više o samome projektu te je nastavila:

„Naš projekt pod nazivom „Centar za razvoj poduzetništva PETRA“ financira se iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 916.860,23 kuna. Ono što mi želimo naglasiti kroz ovaj projekt da se sufinanciraju plaća djelatnika PETRE. Prilikom pripreme projekta, PETRA je provela jedno opsežno istraživanje u suradnji s HZZ-om i došli smo do nekih poražavajućih podataka, a to je da 21% srednjoškolaca koji završe školovanje  koji završe srednju školu i koji prvi puta traže zaposlenje imaju poteškoća s tim. Upravo vođeni tom idejom da im olakšamo pronalazak tog prvog zaposlenja, da im pomognemo ako se odluče na neki samostalan put u poduzetničke vode, mi smo osmislili ovaj projekt. U sklopu projekta će provesti niz edukacija kojima će ojačati vlastite kompetencije djelatnika PETRA-e, ali će jačati i kompetencije nezaposlenih osoba. Navedene edukacije su certificirane i bit će upisane u radnu knjižicu. To su edukacije za stručnjaka za poslovnu informatiku, stručnjaka za Internet marketing i voditelj pripreme i provedbe EU projekta. Također kroz projekt, mi ćemo našu ciljanu skupinu osnaživati i jačati njihove kompetencije što se tiče njihovih komunikacijskih vještina, način kako sebe predstaviti poslodavcu, pomoći ćemo im pri stvaranju njihovog poslovnog plana. Više-manje, cijela PETRA će biti uključena u realizaciju ovog projekta. Zahvaljujem se Gradu Petrinji na potpori prilikom osmišljavanja i otvaranja INFO HUB-a“, rekla je Buljubašić.

Centar za razvoj poduzetništva PETRA je projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda te je vrijedan 916.860,23 kune. Riječ je o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.Vrijeme provedbe ovog projekta je od 16. travnja 2020. do 16. travnja 2022. godine.

izvor: FB stranica Rad za naš grad

najčitanije