Petrinja opskrbljuje gradske ustanove zaštitnim maskama

mradenovic

261020211635208956.jpeg

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje preuzeo je  dvije i pol tisuće zaštitnih  maski koje je za Grad Petrinju izradila tvrtka  koja u  Petrinji ima krojački pogon. Ovo je prva polovica isporuke maski koje će Grad Petrinja raspodijeliti gradskim ustanovama. Gradonačelnik Dumbović je 19. ožujka podijelio je maske Petrinjskoj kući zdravlja, poduzeću Komunalac d.o.o. Petrinja i poduzeću Privreda d.o.o. Petrinja. U prostorima Gradske uprave maske su preuzeli i dr. Ivana Malović za Crveni križ Petrinja, dr. Grahovac za Dom zdravlja Petrinja te Zvonimir Ljubičić za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Petrinje.

petrinja zastitne maske 2

Gradonačelnik Dumbović i ovom je prilikom naglasio odgovornost Grada i Stožera za omogućavanje adekvatne  komunikacije i  pomoći skupini koja je najranjivija u ovoj situaciji epidemije koronavirusa. Upravo zato je dio prve pošiljke maski osigurana  za Dom zdravlja i za udruge koje skrbe za starije i nemoćne. Dodao je da sljedeći tjedan očekuje  preuzimanje  još pet tisuća maski kako bi zadovoljili potrebe svih javnih objekata koje moraju funkcionirati i u ovim uvjetima. Gradonačelnik je još jednom istaknuo da svi moramo biti odgovorni i disciplinirani.

„Ako ne budemo disciplinirani, imat ćemo problem. Kad vidimo da u Italiji ljudi ne izlaze van , kad vidimo da je jedan Pariz prazan moramo se zapitati koliko ćemo mi svi dati dio sebe da se discipliniramo i povučemo u svoje kuće  jer je to jedino ispravno danas“, naglasio je Dumbović.

izvor: Rad za naš grad

najčitanije