Petrinja dodijelila 15 novih studentskih stipendija

imp

Grad Petrinja stipendira 47 studenata. Među njima se nalazi i 15 novih koji su nedavno s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem potpisali ugovore o stipendiranju.
Gradonačelnik je istaknuo kako je šteta što naša mladost odlazi iz Hrvatske jer su na taj način umjesto našeg blaga, postali bogatstvo zemalja ne samo EU nego i šire. To se ne bi smjelo događati ističe Dumbović. Odlazak van može biti opcija kad je u pitanju nadogradnja znanja ali bi svakako kroz razne mjere trebalo mlade zadržati u svom gradu i Hrvatskoj.
„To je dobro za nadgradnju struke i svega, ali nije dobro da se zaboravi Domovina. Svaki put na taj način mi sa strukom, znanjem i sposobnošću, plaćamo i filamo Europsku uniju. Mi moramo imati kompenzacijske mjere. Ako vas u tome nema, onda je to problema, ako vas ima samo zato da vas Europa uzme i mi ostanemo bez svoje djece, mi ćemo ostati bez Domovine. Tu nema puno pameti i strategije“, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.
Petrinjski studenti dobivaju mjesečno 700 kuna i svakako će im taj novac dobro doći.
„Ovim putem bismo se htjeli zahvaliti gradonačelniku Darinku Dumboviću i Gradu Petrinji što su nam u našem studiranju i našem profesionalnom unaprjeđenju ponudili ovakvu pomoć. Vjerujem da ćemo se svi potruditi ne razočarati takve izvore i da ćemo na kraju ostati barem donekle povezani s našim rodnim gradom Petrinjom.“, zahvalio je u ime studenata Frano Miholjević.
Podsjetimo o ovih novih 15 ugovora o stipendiranju, Petrinja ukupno stipendira 47 studenata.

najčitanije