Paladina i Medved: Proces obnove je na prekretnici

imp

Ministar prostornoga uređenja i graditeljstva Ivan Paladina i načelnik Stožera Civilne zaštite za sanaciju šteta od potresa, ministar Tomo Medved istaknuli su u nedjelju u Petrinji kako je proces obnove na prekretnici.

 

“Potpredsjednik Vlade i ministar Medved, kao i ministar Paladina, istaknuli su kako je trenutno proces obnove na prekretnici budući da je veliki dio administrativne procedure, koja je preduvjet za početak radova, obavljen te kako odaziv na dosadašnje pozive pokazuje da će biti dovoljno kapaciteta za zadovoljavajuću dinamiku radova”, izvijestili su iz petrinjske Gradske uprave nakon radnog sastanka s ministrima i potpredsjednicima Vlade.

 

Razgovaralo se, kažu, o svim aspektima poslijepotresne obnove u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji, a novom ministru graditeljstva ukazalo se na neke konkretne probleme na terenu.

 

Izvan radnog dijela sastanka održan je i susret s predstavnicima Građanske inicijative Petrinjsko proljeće koji su istaknuli kako građani Petrinje očekuju preciznije informacije o obnovi. Naglasili su važnost jasnijeg informiranja javnosti vezano za proces obnove te nadu da će zamah obnove, najavljivan za proljeće, uskoro biti vidljiv.

 

Na radnom sastanku bili su: gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i suradnici te potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević, kao i ministri Ivan Paladina i Nina Obuljen Kornižek.
Na sastanku su sudjelovali i župan Ivan Celjak sa zamjenikom Mihaelom Jurićem, Tatjana Vukobratović Spasojević, zamjenica državnog tajnika Gordana Hanžeka te Jelena Folnović, voditeljica Ureda za obnovu u Petrinji.

 

 

Foto – Petrinja.hr

najčitanije