Pada broj oboljelih od gripe

mradenovic

U Hrvatskoj su, zaključno s danom 17.veljače, registrirane ukupno 53 383 osobe oboljele od gripe. Ovo je 7.tjedan sezone gripe i broj prijavljenih se smanjuje. Za vrijeme vrhunca sezone, početkom veljače, iz Sisačko – moslavačke županije bilo je prijavljeno više od 1500 oboljelih. U cijeloj zemlji, pa tako i u Sisačko – moslavačkoj županiji u posljednja dva tjedna stiže značajno manje prijava oboljelih od gripe. U narednim tjednima može se očekivati jenjavanje intenziteta sezone.
Kako navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ove sezone bilježi se veći broj dojava o smrtnim ishodima zbog gripe i njezinih komplikacija u usopredbi s prethodnim sezonama, pa je tako do sada dojavljeno 85 smrtnih ishoda, dok je u sezoni 2017./2018. bilo prijavljeno ukupno 29 umrlih. Teško je reći koliko stvarno osoba umre izravno ili, što je češće, neizravno od gripe, kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije.
U prethodnom tjednu iz Sisačko – moslavačke županije prijavljeno je 314 osoba oboljelih od gripe. U OB dr. Ivo Pedišić i dalje traje zabrana posjeta bolesnicima zbog gripe.

najčitanije