Pacijenti neće biti zakinuti za usluge tijekom radova na rekonstrukciji bolnice

st

Stavljanjem potpisa na Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak koja obuhvaća izgradnju objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice, dobili smo i okviran termin početka radova. Slijedi izrada detaljnog terminskog plana, usuglašavanje s investitorom, prijava gradilišta i ako sve bude kako treba radovi kreću za mjesec i pol, potvrdio je i izvođač, a potom slijedi 19 mjeseci tijekom kojih će jedan dio bolničkog kompleksa biti – gradilište. To, međutim, ne bi trebalo stvarati probleme pri obavljanju uobičajenih aktivnosti, rekao je ravnatelj bolnice, dr. Tomislav Dujmenović.
‘Mi smo već ranije isplanirali aktivnosti koje treba odraditi prije početka gradnje. Da bi se uopće počelo s gradnjom potrebno je srušiti zgradu laboratorija. Zbog toga smo premjestili odjel otorinolaringologije, odjel oralne kirurgije i operacionu salu premjestili smo na prostor kirurgije. Preprojektirali smo taj prostor kako bi stao cijeli laboratorij. U fazi smo završetka naših radova i do 22. siječnja bi se trebali premjestiti. Radi se o velikoj i značajnoj aparaturi te smo u dogovoru sa serviserima’, rekao je Dujmenović.
Građani će, nastavlja Dujmenović, biti obavješteni o svim promjenama. Postoji mogućnost da laboratorij kratki period neće primati vanjske pacijente, no sve će se, kaže, na vrijeme znati.

najčitanije