"Pa šta mislite da svako selo mora imati sve potrebne aparate"

imp

Sisačka bolnica jedina je bolnica u Hrvatskoj koja na žalost nema aparat za magnetnu rezonancu. U nabavku tog aparata, vrijednog oko 5 milijuna kuna, sisačka bolnica krenula je početkom godine organizirajući humanitarnu akciju, jer ističe župan Ivo Žinić, resorno ministarstvo nije imalo sredstva kojim bi kupilo aparat za potrebe Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”.
“Moram prije svega reći da nismo dobili potrebni uređaj iz sredstava koja su trebala biti, na neki način, osigurana za ovaj uređaj od strane Ministarstva zdravstva. Još prije godinu dana kada smo bili na jednom sastanku u ministarstvu rekli su “Pa šta mislite da svako selo mora imati sve potrebne aparate.” To je na neki način izazvalo i određeni revolt kod mene ali i kod ravantelja i krenuli smo u akciju” – rekao je župan Žinić.
A akcija se nastavila u četvrtak, 14.prosinca, u Zagrebu. Druga humanitarna izložba „Hrvatski umjetnici za sisačku bolnicu“ održala se u prostorima galerije Matice hrvatske. Svoja djela donirala su 34 akademska slikara iz Siska, Petrinje, Zagreba, Varaždina, Labina i Čakovca.
Župan je istaknuo da će s njihovom pomoći i donacijom HEP-a već početkom godine biti prikupljena polovica potrebnog iznosa. – “Uređaj je neophodan danas za dijagnostiku mnogih bolesti. Želimo da naši stanovnici, naši pacijenti ne čekaju po pola godine i godinu dana na ove pretrage nego da imaju mogućnost da vrlo brzo dobiju potrebne dijagnoze i samim time kvalitetnije liječenje. Vjerujem da ćemo početkom sljedeće godine, negdje do kraja prvog mjeseca imati otprilike polovicu sredstava. Nakon toga idemo kod ministra i reći ćemo – evo mi smo pola prikupili, nadam se da ćete vi dati polovicu i da ćemo vrlo brzo imati potreban uređaj u našoj županiji.” – kaže župan.

najčitanije