Ove godine na području županije evidentirana 463 požara

imp

251020211635197826.jpeg

U tijeku je veliki toplinski val koji je zahvatio cijelu Hrvatsku. Posvuda su visoke temperature pa tako osim problema sa zdravljem prijete suša i požari.
Vijesti o požarima na jugoistoku i jugu Europe u ljetnim mjesecima nisu ništa novo, ali ove godine su novost njihov intenzitet i broj. Vatrena stihija nije zaobišla ni Hrvatsku pa tako i našu županiju.

Kakvo je stanje kod nas provjerili smo u PU sisačko-moslavačkoj.
„Od početka ove godine do današnjeg dana evidentirano je ukupno 463 požara na području Sisačko-moslavačke županije. Od navedenog broja evidentiran je 261 požar na otvorenom prostoru, 172 požara na objektima te 30 na prometnim sredstvima.“, rekao nam je glasnogovornik županijske PU Dario Kačmarčik.

Veliki postotak požara, eksplozija i drugih nesreća čije posljedice saniraju vatrogasci, rezultat su ljudske pogreške, nemara ili nepažnje. Većina takvih događaja se može pravovremeno spriječiti povećanjem pozornosti i provođenjem određenih preventivnih mjera. Takvim djelovanjem mogu se spriječiti nesreće u kućanstvima, na radnim mjestima, pri obavljanju poljoprivrednih radova.
„Implementacijom preventivnih mjera sprječavamo nesreće, čuvamo imovinu i, u konačnici, spašavamo ljudske živote.“, poručuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Njihove savjete za građane možete pogledati ovdje.

najčitanije