Ove godine kreću radovi na Domu umirovljenika u Capragu

imp

Dom Umirovljenika Caprag 3

Ove godine trebali bi početi radovi na prenamjeni poslovne zgrade u Kavurićevoj ulici. Riječ je o objektu koji će nakon prenamjene i uređenja postati Dom za starije u kojem će biti smješteno 75 novih korisnika.

 

Sisačko-moslavačka županija tako će postati jedna od vodećih županija kada je riječ o proširenju kapaciteta za smještaj starijih i nemoćnih osoba, rekla nam je ravnateljica sisačkog Doma Ružica Čakširan.
Obnovljena je Glina, uskoro se otvara Odjel za Alzheimer u sklopu doma u Glini, uređuje se dom u Petrinji, tu smo naravno i mi. Prije nešto više od godinu dana otvorili smo poludnevni boravak u Novskoj. Ide se i u izgradnju doma u Novskoj za 45 korisnika, Kutina je pred otvorenjem. Znači svaki veći grad će imati dom za starije osobe što samo pokazuje da je briga o starijima u Sisačko – moslavačkoj županiji na vrlo visokoj razini. Stanovništvo je sve starije, ne samo kod nas nego u cijeloj Hrvatskoj, a smještajni kapaciteti su prilično skromni jer se godinama domovi nisu gradili. To je sada krenula i mi smo ti zaista prvaci jer nema te županije koja se može pohvaliti s tolikom gradnjom novih objekata i s povećanjem kapaciteta za naše najstarije građane.“, pojasnila je Čakširan.

 

U Dom će se prenamijeniti postojeća zgrada, nekadašnje sjedište tvrtke IRI Sisak u Ulici braće Kaurića 10, koja je završila u likvidaciji. Zgrada je prešla u vlasništvo tvrtke H.E.L.P. Graditeljstvo d.o.o. Sisak. Odlukom Županijske skupštine s kraja studenog 2022.godine, zgrada – korisne površine 1290 četvornih metara, od njih je kupljena za 1,95 milijuna kuna.

Proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe Sisak će Caprag, Viktorovac i ostali dijelovi grada u blizini dobiti dom za starije osobe kapaciteta od 70 do 100 korisnika.

 

najčitanije