Ovaj vikend Lipovljanski susreti

imp

261020211635288780.jpeg

Ovog vikenda Lipovljani će biti centar nacionalnih manjina koje žive i djeluju na području

Ovogodišnji trodnevni program Lipovljankih susreta počinje večeras u 19 sati otvorenjem izložbe u knjižnici i čitaonici u okviru programa zemlje partnera Lipovljanskih susreta – “Slovačka – zemlja partner Lipovljanskih susreta 2014.”, a u večernjim satima u zabavnom programu za mlade nastupa grupe ‘Colonia’ i Slavonia band.

Za vrijeme trajanja Lipovljanskih susreta, u centru Lipovljana na otvorenoj pozornici  posjetiteljima se nudi 20-ak različitih sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog programa pa se očekuje velik broj posjetitelja.

Prvi puta Lipovljanski susreti imaju zemlju partner, a ove godine to Republika Slovačka, čije će veleposlanstvo u Hrvatskoj prirediti predstavljanje Slovačke kroz niz sadržaja.

Raznolikost tradicije, specifičnosti govora, pisma, narodnih nošnji, plesova i tradicijskih jela, te promoviranje kulturnih raznolikosti Hrvata i velikog broja nacionalnih manjina čini ovu manifestaciju jedinstvenom i specifičnom za cjelokupno područje Sisačko moslavačke županije, ali i šire regije.

A uživati u Lipovljanskim susretima možete od danas pa do nedjelje, u kojima posjetitelje očekuje kvalitetna i dobro organizirana kulturna, zabavna ali i sportska manifestacija.
Program:

Lipovljanski susreti - program

najčitanije