Otvoreno sportsko igralište u Dumačama

imp

U petrinjskom naselju Dumače, na prostoru bivšeg prognaničkog naselja, otvoreno je sportsko igralište koje je, na prigodnoj svečanosti, na korištenje predao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.
„Naselje, samo po sebi, dobiva neke nove konture i drago mi je zbog ljudi koji su došli s Kosova, iz Letnice, jer ako se vratimo u povijest onda znamo da su imali izuzetno težak život i da su ostali bez svoje rodne grude, da su morali su doći u Hrvatsku i dugo, dugo godina živjeli su ovdje u prognaničkom naselju, što znači, kada se kaže prognanik onda je to uvijek naziv koji ne odgovara danas u civiliziranom društvu i ovdje su se u našem naselju Dumače nekako skrasili i daju svoj sadržaj života za cijeli Grad Petrinju i život koji pripada svakom čovjeku koji bi trebao imati određene životne standarde. Danas su oni ovdje u novim kućama i ovo igralište treba njihovoj djeci, koje ima jako puno, a koja se uvijek igrala na cesti i zanimala se za tu loptu. Imali su i svoje nogometne momčadi koje su sudjelovale na Turniru ulica i ostalima, jednostavno htjeli su biti sportski aktivni.“, rekao je gradonačelnik Dumbović, dodajući da će nova sportska igrališta dobiti Taborište i Mošćenica.

igralište dumače 7 igralište dumače 6 igralište dumače 5 igralište dumače 4 igralište dumače 3 igralište dumače 2 igralište dumače 1
U selu Dumače živi oko 200 stanovnika i ima 85 djece, stoga se pokazala velika potreba za izgradnjom sportskog igrališta. Vrijednost asfaltiranog sportskog igrališta s golovima je oko 200.000 kuna, a sredstva je u cijelosti osigurao Grad Petrinja.
Djeci su za uspomenu darovane sportske majice i lopte.

Foto – Rad za naš grad

najčitanije