Otvoreno sportsko i dječje igralište u Vatrogasnoj ulici u Petrinji

imp

Od kraja prošlog tjedna djeca iz Vatrogasne ulice u Petrinji i službeno se mogu igrati na novom sportskom i dječjem igralištu.
Ovo je primjer jedne dobre priče u kojoj Grad usmjerava i europski i vlastiti novac u nadgradnju života u našem gradu, rekao je prilikom otvorenja Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

igralište petrinja 5 igralište petrinja 4
“Kad otvorimo jedno ovakvo igralište, onda vidimo koliko se djeca raduju i koliko im ovako nešto treba. Naravno da se postavlja i pitanje zašto nismo ranije to napravili, ali ja moram istaknuti da smo imali dosta imovinskih problema, tu su bile derutne i zapuštene barake u kojima su ljudi živjeli u nemogućim uvjetima. I to smo trebali riješiti, za neke smo osigurati stambeno pitanje, neke smo isplatili, tu je i procedura prostornog planiranja. Zahvaljujem se i gradskim vijećnicima koji su donosili odluku i svima ostalima koji su bili dio ovog projekta.”- istaknuo je Dumbović te dodao kako ovo nije jedino novoizgrađeno igralište te da će uskoro i igralište u Dumačama i Taborištu biti gotovo.

igralište petrinja 3 igralište petrinja 2
Projekt izgradnje ovog igrališta vrijedan je 1.600.000 kuna, a realiziran je uz financijski doprinos Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 168.000 kuna temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini.

Foto – Rad za naš grad

najčitanije